Yksityiskodit

Yesecon kaikki tuotteet soveltuvat myös yksityiskoteihin ja Still T mahdollistaa koko seinän korkuisen, todella näyttävät akustiset kuvaseinät tai katot.

Mitä suurempi tila ja mitä kovemmat pinnat, sitä suurempi kaiku on ja ovettomasti muihin tiloihin yhdistyvän tilan äänet heijastuvat katon ja seinien kautta tilasta toiseen. Tarvittava vaimennusmateriaalin määrä riippuu tilavuudesta ja materiaaleista. Yesecon tuotteiden äänenvaimennuskyky on erittäin suuri ja niillä vaimennat tilaa tehokkaasti – Jokainen Yesecon akustiikkapaneeli auttaa.

Suuri yhtenäinen olohuone – keittiö

Melun poistaminen suuresta tilasta vaatii merkittävän määrän vaimennusmateriaalia. Keittiö, ruokailutila, portaikko ja yläkerran aulatila ja eteiset muodostavat suuren yhtenäisen tilan, jossa myös muista tiloista kuuluva ääni leviää kaikkialle. 

Hyvään lopputulokseen tarvittava vaimennusmateriaalin määrä riippuu huoneen tilavuudesta ja pintojen materiaaleista, mutta jo yksikin Yesecon akustiikkapaneeli auttaa vähentämään melua ja parantaa tilannetta.

Äänet ”karkaavat” tilasta toiseen heijastumalla kattojen ja seinien kautta. Koska ääni käyttäytyy kuin valo, voit käyttää peiliä apuna näiden äänen heijastuspaikkojen löytämiseksi.  Kun paikat ovat löytyneet on heijastuvan äänen vaimentaminen helppoa, sillä Yesecon akustiikkapaneelit toimivat äänelle kuin mattamusta valolle.

Parhaan hyödyn saadaksesi aloita selvittämällä missä häiritsevät äänet syntyvät ja mitä reittejä ne heijastuvat muihin tiloihin. Sijoita Yeseco akustiikkapaneeleita löytämiisi heijastuspaikkoihin, jotka ovat mahdollisimman lähellä äänen syntypaikkaa. Tinkiminen vaimennusmateriaalin tehokkuudesta ei kannata, sillä ellei häiritsevä ääni vaimene heijastuskohdassa tehokkaasti, se karkaa tilaan, eikä sitä sen jälkeen voi enää vaimentaa erillisenä muista äänistä. 

Asenna loput tarvittavasta vaimennusmateriaalista tilan pitkän ja lyhyen sivun suuntaisille seinille sellaisiin kohtiin, että sen vastapäätä on kova pinta. Käytä tässäkin tehokkaita Yeseco tuotteita, se on taloudellista, sillä niitä tarvitset vähiten. Esimerkiksi, jos haluat saavuttaa saman akustisen lopputuloksen ohuella laskostetulla verholla, tarvitset verhoa lähes 40 kertaa suuremman pinta-alan.

Kun häiritsevä kaiunta sekä huoneen yleinen meluisuus vähenevät on huoneessa miellyttävämpää olla. Kaikenlaiset hälyäänet poistuvat ja puhe sekä TV:n ääni kuuluvat selkeämpinä. Voit vielä parantaa kuuntelukokemustasi erottamalla itsellesi hiljaisemman tilan TV:n katselua varten hankkimalla ääntä vaimentavan sermin vaimentamaan tiskikoneesta tai lasten leikkipaikalta kantautuvaa suoraa ääntä.

 

TV:n katselu- ja musiikin kuuntelutila

Pieni jälkikaiunta antaa kotiteatterin monikanavaiselle äänelle paremman erottelun, mutta stereotoisto vaatii jonkin verran huonekaikuja.

Äänentoiston tarkkuuden parantamiseksi kannattaa vaimentaa symmetrisesti kaikkia varhaisia heijastumia katosta ja seinistä. Vaimennus etukaiuttimien yläpuolella sammuttaa lattian ja katon välisiä seisovia aaltoja.

Television äänen synnyttämän melun vaimentamiseen paras paikka on kuuntelupisteen tai television takana.

Bassoansat auttavat kumisevaan äänenvaimentamisessa.

Lasten leikkipaikka

Lasten leikeistä syntyvä melu on usein äänekästä ja terävää ja melu karkaa helposti muihin tiloihin. Turvallisilla päiväkotituotteillamme tuot kivaa ilmettä ja vaimennat lasten leikkipaikalla syntyvää melua jolloin ääni kuuluu hiljaisempana ja myös muualle karkaava melu on hiljaisempaa. Ääntä vaimentava sermi on hyvä keino katkaista melun etenemistä avoimen oviaukon kautta.

Naapurista kuuluva melu

Äänen kantautumisessa naapurista on kyse äänen eristämisestä. Ääni karkaa tilasta toiseen jo pienten reikien ja rakojen kautta. Samoin tapahtuu, kun avaat auton ikkunaa auton ollessa liikkeellä.

Ääntä eristetään tekemällä raskaita seinärakenteita, tukkimalla raot ja reiät, erottamalla kevyet rakenteet ilmaraolla ja vaimentamalla rakenteiden väliset värähtelyt. ’

Kevyt akustiikkapaneeli ei ole tarkoitettu äänen eristämiseen, sillä sen äänenvaimennuskyky  matalataajuiselle äänelle kuten tiemelulle on huono.  Jos kuitenkin olet jo hankkimassa akustiikka paneelit muilla perusteilla ja naapurin puhe kuuluu seinän läpi, voit vähän parantaa tilannetta asentamalla hankkimasi akustiikkapaneelit ko seinälle.

ESITE