Mistä kaikki alkoi?

Yeseco on suomalainen design- akustiikkayritys, jonka alkusysäyksenä toimi kolmen kaveruksen idea ekologisten tuotteiden valmistuksesta.

Kokeiluissa löydettiin hamppukuitu, jonka äätä imevän ja vaimentavan potentiaalin Helimäki akustikkojen perustaja, jo edesmennyt Heikki Helimäki heti tunnisti: “Teillä on vientituote, alkakaa tehdä seinäakustiikkatuotteita ja sermejä, niistä on markkinoilla puute.”

Äänenvaimennusta kehitettiin yhteistyössä Helimäki Akustikkojen kanssa. Kun tuotteiden äänenvaimennuskykyä mitattiin VTT:llä, mittausinsinöörin reaktio oli yksiselitteinen: “Kylläpä te pojat olette onnistuneet…” Jo ensimmäisenä yrityksen toimintavuonna tuotteemme sai Inno Suomi -kunniamaininnan materiaalinkehityksen innovatiivisuudesta.

Ekologisuuden ja tehokkuuden lisäksi Yeseco -tuotteille tärkeä arvo on alusta lähtien ollut esteettisyys. Kustomointi, yksilöllisyys ja mahdollisuus kuvien käyttöön ovat Yesecon tuotteille ominaista. Designiin ja tuotekehitykseen panostetaan ja uusia tuotteita suunnitellaan jatkuvasti. Yeseco -kokoelma onkin kasvanut kattamaan tuotteita eri käyttötarpeisiin ja tiloihin kodeista, toimistoista ja lasten tiloista julkisiin tiloihin asti.